Stijn Mol

Longarts
Nederlands & Engels
Afspraak maken met
Stijn
?
Profiel foto van stijn mol longarts

Opleiding & loopbaan

Stijn studeerde geneeskunde in Utrecht en specialiseerde zich tot longarts in het Antonius Ziekenhuis in Utrecht | Nieuwegein, de Universiteit van Stellenbosch in Kaapstad en aan de Universiteit Leuven. In1988 startte hij als longarts in het Maxima Medisch Centrum Veldhoven | Eindhoven. Daar heeft hij zich naast de volle breedte van het longgeneeskunde vak zich toegelegd op de behandeling van astma, COPD en slaap apneu. Hij was betrokken bij het promotieonderzoek van Carel van Wetering over de kosten effectiviteit van longrevalidatie bij COPD.

In zijn loopbaan zag hij vaak mensen, die ondanks behandeling of om onduidelijke reden kortademig bleven. De oorzaak bleek nogal eens een subtiel verkeerd adempatroon. Samen met Carel heeft hij zich de laatste 20 jaar toegelegd op het herkennen van en de behandeling van dit verkeerde adempatroon, ook wel chronisch hyperventileren of disfunctioneel ademen genoemd.

Waarom de Kliniek voor Ademtechniek?

Veel mensen hebben klachten die ze zelf niet associëren met een disfunctionele ademhaling. Ook veel dokters en therapeuten zien niet altijd dat er sprake is van een verkeerd adempatroon, waardoor vaak langdurig klachten aanhouden met hele grote impact.

Na zijn pensionering is hij samen met Carel van Wetering de Kliniek voor Ademtherapie gestart.

Mensen met klachten hebben een éénmalig uitgebreid gesprek of consult bij Stijn Mol, ook wel bekend als de diagnose. Hij beoordeelt of je disfunctioneel ademt en of een onderliggend medisch probleem aan het disfunctioneel ademen ten grondslag ligt. Soms adviseert hij nader medisch (specialistisch) onderzoek. De begeleiding door dr. Carel van Wetering is direct aansluitend. Herkenning en erkenning van de klachten en aanvullende begeleiding blijken zeer waardevol, getuige de reacties van velen!

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.