Alle klachten gerelateerd aan ademhaling

Heb jij last van onverklaarbare klachten, zoals bijvoorbeeld aanhoudende vermoeidheid, benauwdheid, angst aanvallen? Dan zou dat heel goed kunnen worden veroorzaakt door een disfunctionele ademhaling. Bekijk hieronder alle gerelateerde klachten.

De ademhaling in kaart poster op achtergrond
Afspraak maken?
Je ervaart ademhalingsklachten die invloed hebben op je dagelijkse functioneren. Misschien ben je al bij een (huis)arts geweest, maar heb je nog steeds klachten. Hieronder vind je een aantal voorbeeld van klachten. Twijfel je? Neem dan contact op met de Kliniek voor Ademtechniek.

Wat zijn ademhalingsklachten?

Ademhalingsklachten zijn symptomen die wijzen op een probleem met de ademhaling. Deze symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig en kunnen een verscheidenheid aan oorzaken hebben, waaronder infecties, allergieën, longaandoeningen, hartproblemen, stress en meer.

Veel voorkomende klachten

Herken je meerdere van de onderstaande klachten, dan is de kans groot dat je chronisch hyperventileert of disfunctioneel ademt

 • Kortademigheid: moeite met ademhalen, het gevoel hebben dat er niet genoeg lucht in de longen komt, of snel buiten adem raken.
 • Benauwdheid: een gevoel van beklemming op de borst of moeite met ademhalen
 • Het gevoel niet door te kunnen ademen: dit is een gevoel van beperking of obstructie van de luchtstroom, wat kan leiden tot kortademigheid of benauwdheid.
 • Chronische vermoeidheid: dit is een aanhoudende staat van vermoeidheid die niet verdwijnt na rust of slaap
 • Band gevoel en/of steken op de borst
 • Angst of paniek: dit zijn gevoelens van angst, bezorgdheid, spanning of paniek die kunnen optreden als reactie op bepaalde situaties
 • Duizeligheid of licht gevoel in het hoofd: dit is een gevoel van desoriëntatie of instabiliteit
 • Tintelingen of doof gevoel in handen, voeten of lippen
 • Hartkloppingen: dit is een abnormale hartslag of een verandering in het ritme van de hartslag
 • Een brok in je keel
 • Onrustig gevoel: dit is een gevoel van innerlijke onrust, ongemak of irritatie

Contact opnemen?

Houden je klachten al langer aan en heb je het gevoel dat je niet weet wat je moet doen? Zoek dan hulp. Je mag altijd vrijblijvend contact opnemen met Kliniek voor Ademtechniek. Samen ontdek je of jouw hulpvraag bij onze ademhalingskliniek past.

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. Je kunt een afspraak maken door ons te bellen, mailen of het formulier in te vullen.

Afspraak maken

Afspraak maken?

Laat uw gegevens achter en er zal spoedig contact met u opgenomen worden door een van onze artsen. Voeg altijd uw telefoon nummer toe, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Of neem contact op met ons via 040 2019108 of afspraak@kliniekvoorademtechniek.nl

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Bedankt! Wij nemen spoedig contact met u op.
Oeps! Er ging iets mis tijdens het verzenden... Probeer het later nog eens